Snel en makkelijk up to date blijven met de social listener NewsByTweets

Afgelopen zondag was het heerlijk warm en de zon scheen volop in het mooie Enschede, de stad waar we toen waren. We hebben gehoord dat er in dit weekend verschillende optredens en festivals zouden plaatsvinden. We besloten dat we ergens heen wilden gaan, maar wisten niet waar. Een van de festivals waar we van gehoord hebben was het Freshtival in Enschede. Ik wilde wel even snel weten wat ik er van kan verwachten en hoe andere mensen hier over denken, daar komt NewsByTweets goed bij van pas.

choose-topic-newsbytweets

 

Door de term Freshtival in te voeren, zoekt NewsByTweets naar de laatste 50 tweets die deze term bevatten. Na een paar seconden krijg je een overzicht met de meest geretweete tweets te zien met daarbij een wordcloud die aangeeft hoe vaak termen voorkomen in de tweets.

newsbytweet-most-retweets

 

 

newsbytweets-wordcloud

Door de retweets en de wordcloud krijg je een idee over hoe er over dit evenement wordt gepraat en welke termen belangrijk zijn (veel voorkomen). Het dendogram, die in NewsByTweets aangegeven wordt als “clusters”, geeft de samenhang onder de termen aan.

newsbytweets-dendogram

Tenslotte wil je misschien concreet de tweets zien waar de termen vandaan komen zodat je kunt zien wat er wordt gezegd over de termen. Dit doe je door een term in te voeren in het “return tweets” gedeelte. Op basis van de ingevoerde term wordt er een datatable gepresenteerd met daarin de user, de tekst en de tijd/datum van de tweet.

newsbytweets-retweets

NewsByTweets is een handige tool waarbij je snel even kunt kijken wat de laatste nieuwtjes zijn over een bepaald onderwerp. Binnen een paar seconden wordt er een handig overzicht gegeven van de laatste 50 tweets zodat je kunt zien wat mensen over het algemeen over een bepaald onderwerp zeggen. Zo kun je altijd bijgepraat blijven over welk onderwerp waar jij voor kiest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: