Twitter timelines: Wordclouds maken, onderzoek doen en tweets downloaden.

Tweets uit een timeline importeren.

Met TimelineReader kun je tweets van de persoonlijke timeline van iedere niet-privé accountvisualiseren, onderzoeken en downloaden. Als de tweets eenmaal van de timeline zijn geladen, geeft de wordcloud inzicht in de frequenties van bepaalde termen in de geladen tweets. Zo krijg je in een visualisatie snel inzicht in wat er afspeelt in de geselecteerde timeline.

  

Frequenties en term associaties in tweets onderzoeken.

Naast de wordcloud kun je ook op andere manieren de frequenties van termen in de timeline onderzoeken. Met behulp van de sliders en frequentietabellen kun je exact onderzoeken hoe frequent termen in de tweets zijn voorgekomen. 

Met de termassociaties kun je onderzoeken hoe termen met elkaar geassocieerd zijn in de geïmporteerde tweets van de timeline. Bij het invoeren van een term, komen de sterk geassocieerde termen aflopend tevoorschijn in een tabel. Op deze manier krijg je een beeld over de samenhang van termen en de algemene gedachte, boodschap of mening van de timeline.

  

Tweets uit timelines downloden naar csv.

Ten slotte kun je de tweets terughalen die de term bevat en alle tweets in csv-formaat downloaden. Dit is handig als je de de tweets van een timeline wilt importeren in csv formaat om deze op een andere plek te onderzoeken.

  

PS: Op dit moment worden de laatste (door jou gekozen aantal) tweets geladen. In een latere versie wordt het mogelijk om voor een bepaalde periode de tweets van ern timeline te downloaden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: