Alles weten over een evenement, tijdens een evenement, OP een evenement: De Tour de France Utrecht case.

Gisteren was de opening van de Tour de France bij de Jaarbeurs in Utrecht. Het was lekker weer en veel te beleven. Natuurlijk twitteren mensen hier over o.a. over wat er allemaal te beleven is. NewsByTweets.com helpt hierbij om op basis van deze tweets de laatste updates te krijgen over wat er op de Jaarbeurs allemaal te beleven is. De volgende drie screenshots laten zien hoe de dat kunt doen.

NewsByTweets_Tour_de_France

Voer een onderwerp in waarvoor NewsByTweets de tweets moet verzamelen. In dit geval is de hastag #TDFutrecht gebruikt (je hoeft de hashtag zelf niet in te voeren).

NewsByTweets_Tour_de_France_Utrecht_Wordcloud

Binnen een aantal seconden zijn de tweets geladen en kun je aan de wordcloud zien wat de frequente termen zijn in de tweets. Het dendogram eronder laat zien welke termen aan elkaar gerelateerd zijn.

NewsByTweets_Tour_de_France_Utrecht_returned_tweets

Ten slotte kun je de oorspronkelijke tweets terughalen. Door een term in te voeren, bijvoorbeeld een term die je in de wordcloud of dendogram hebt gezien, worden tweets die de ingevulde term bevatten aangegeven in een tabel.

NewsByTweets_tour_de_France_utrecht_Fietsen

NewsByTweets kun je gebruiken op evenementen of festivals om op basis van tweets op de hoogte te blijven wat er gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld het programma opzoeken, opzoeken wat op er populair is of gewoon uitzoeken wat mensen er over tweeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: