Goede voornemens – Meer dingen gedaan krijgen met Wunderlist

Goede voornemens

 

Het is alweer bijna 2015 en het is daarbij de traditie om een aantal goede voornemens te bedenken. Dit was vanochtend ook een onderwerp bij het ontbijtnieuws met daarbij de opmerking dat bijna 50% van de mensen aan het einde van het jaar die voornemens al weer zijn vergeten.

Een voornemen van mij, niet perse vanaf 2015 maar iets dat ik mezelf eerder dit jaar al heb voorgenomen, is om meer dingen gedaan te krijgen. Dit heeft vooral te maken met nuttig omgaan met je tijd en snel te kunnen schakelen tussen verschillende activiteiten. Vooral door dit laatste kun je meer activiteiten in een dag (of andere bepaalde periode) af krijgen. Ik moet zeggen dat dit me de afgelopen maanden vrij goed af ging. Een grote hulp hierbij was de app Wunderlist. In dit kleine artikeltje wil enkele aspecten van de app Wunderlist uitleggen en daarbij aangeven hoe het je kan helpen meer dingen gedaan te kunnen krijgen.

Visualiseren

In het bedrijfsleven is een verandering te zien hoe projecten worden uitgevoerd. Projecten met lange looptijden, weinig contact momenten en weinig evaluaties worden vervangen door kortlopende projecten waar de lijnen steeds korter worden en de focus ligt op zo effectief mogelijk omgaan met de beschikbare tijd. Om er voor te zorgen dat er effectief wordt omgegaan met de tijd en dat de juiste dingen worden gedaan, worden er visuele hulpmiddelen gebruikt in het bedrijfsleven. Dit helpt voornamelijk om de duidelijkheid, de motivatie en de focus er in te houden. Dit zijn voornamelijk whiteboards (of digitale versies hiervan) waarop staat wanneer welke taak door wie uitgevoerd gaat worden.

Wunderlist kan worden gezien als een persoonlijk visueel hulpmiddel. Ook met Wunderlist kun je namelijk taken aangeven, takenlijsten maken over verschillende categorieën en tijdstippen en datums aan taken hangen. Het grootste voordeel van Wunderlist is dat je altijd een goed overzicht hebt van je taken en dit eenvoudig kunt aanpassen.

Basispagina Wunderlist

Beginpagina Wunderlist

Een takenlijst aanmaken

Zodra je Wunderlist opent, krijg je een overzicht van alle takenlijsten met verschillende categorieën die je hebt aangemaakt. Bij elke takenlijst staat het aantal taken aangegeven die nog open staan en dus nog niet zijn afgevinkt. Deze categorieën kun je eenvoudig aanmaken door op de grote + onderin te drukken. Daarna kun je informatie opgeven over deze categorie, Wunderlist slaat deze dan op zodra je op ‘Creëren’ drukt.

Nieuwe lijst maken wunderlist

Een nieuwe lijst maken

Ziedaar. Onze nieuwe takenlijst is aangemaakt. Binnen deze takenlijst kunnen taken aangemaakt worden. Zodra je een taak afrondt, kun je hem afvinken en wordt deze van de takenlijst afgehaald. Afgeronde taken kun je terug vinden door op ‘voltooide taken’ te drukken.

Foto voltooide taken Wunderlist

Urgentie geven aan taken

Taken die urgent of belangrijk zijn, kun je een rode vlag geven door op de ster rechts van de taak te drukken. Zo komt deze bij Wunderlist in de lijst ‘Belangrijk’ terecht. Zelf gebruik ik deze functie om taken bij elkaar te halen die ik echt vandaag wil afronden.

Taken aanmerken als

Taken aanmerken als “Belangrijk”

Voor alles wat er in je hoofd rondspeelt te gebruiken

Door Wunderlist op deze manier te gebruiken zul je merken dat je altijd een goed overzicht hebt van welke taken je nog moet uitvoeren, welke taken, urgent zijn, en welke taken al uitgevoerd zijn. Zo bespaar je tijd die je nodig hebt om na denken wat je nog allemaal moet doen (en wanneer), wat daarvan het belangrijkste is en wat al is gedaan. Zo kun je snel schakelen tussen verschillende activiteiten en heb je minder zorgen aan je hoofd of je wel de juiste dingen aan het doen bent. Je hebt namelijk al aandacht besteed door op een rustig moment op de bank je taken op Wunderlist goed te organiseren. Zo scheidt je de activiteiten organiseren en uitvoeren van elkaar. Na verloop van tijd zul je merken dat in het geval van drukke schema’s het heerlijk is om duidelijk voor ogen te hebben waar je staat qua taken.

Je kunt Wunderlist voor allerlei verschillende categorieën van takenlijstjes gebruiken; verbouwing van je huis, boodschappenlijstjes, voorbereiding op een sollicitatiegesprek of een overzicht van je persoonlijke ontwikkeling, alles kan. Zo ga je precies te werk als de nieuw methoden van projecten aanpakken in het bedrijfsleven, zaken visueel maken en schuiven met taken en efficiënt omgaan met je tijd.

 

Wunderlist synchronisatie devices ipad iphone

Wunderlist synchroniseert feilloos met al je andere devices

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: