Cloud Business Intelligence: Drivers and Barriers for the adoption by SME’s.

Cloud Computing Infrastructuur.

Cloud Computing Infrastructuur.

Klik op de onderstaande link om het bestand met het paper (in PDF) te openen:

BA Thesis Arie Twigt 2516460 FINAL VERSION 5 juli 20130705

Samenvatting paper.

Dit onderzoek weergeeft de stimulerende en remmende karakteristieken voor de adoptie van Cloud BI door MKB-bedrijven. Daarbij worden deze karakteristieken gekoppeld aan de factoren van het adoptieproces van MKB-bedrijven.

Business Intelligence (BI) projecten implementeren in het bedrijf om betere resultaten te bereiken, was voor de komst van Cloud BI voornamelijk weggelegd voor de grotere bedrijven. Dit met als reden dat deze BI projecten voor het midden- en kleinbedrijf (MKB/SMEs) verschillende drempels heeft. Met de ontwikkelingen op het gebied van Cloud Computing (CC) is het mogelijk om BI projecten op een nieuwe manier uit te voeren, deze combinatie van BI en CC wordt Cloud BI genoemd.

Cloud BI heeft karakteristieken die een stimulans zijn voor MKB-bedrijven om het te adopteren en karakteristieken die de adoptie van Cloud BI door MKB-bedrijven remmen. Het model dat is gebruikt in dit onderzoek om de factoren voor de adoptie van Cloud BI door MKB-bedrijven te verklaren is ontwikkeld door Kuan & Chau (2001) en bestaat uit de volgende adoptiefactoren; (1) Perceived Benefits, (2) Organizational Readiness en (3) External Pressure. De karakteristieken van Cloud BI die een positief effect hebben op de adoptiefactoren, en dus adoptie door MKB-bedrijven stimuleren, zijn; (1) Univeral acces to resources, (2) Cost benefits, (3) Latency/agility en (4) Scalability. De karakteristieken van Cloud BI die een negatief effect hebben op de adoptiefactoren, en dus de adoptie door MKB-bedrijven remmen, zijn ; (1) Privacy Issues, (2) Lack of data contol issues en (3) Security and reliability concerns. In dit paper is onderzocht welke effecten van de karakteristieken van Cloud BI hebben op de factoren van het adoptieproces van MKB-bedrijven.

Cloud BI is een mooie oplossing voor MKB-bedrijven waarvoor de implementatie van BI voorheen een zwaar of zelfs onhaarbaar project was. Naast de voordelen van Cloud BI zijn er echter ook nadelen om BI uit te voeren in de Cloud. Het is voor MKB bedrijven belangrijk om specifiek te blijven kijken naar de stimulerende en remmende karakteristieken van Cloud BI die in dit onderzoek zijn aangegeven, dit zal bijdragen aan de discussie of het verstandig is om BI in de Cloud uit te voeren.

1 Comment

  1. Cloud computing schreef:

    Dankzij cloud computing worden mijn bedrijfsgegevens veilig bewaard (in de cloud) en zijn ze ook gemakkelijker raadpleegbaar door al m’n medewerkers, waardoor er efficiënter kan worden gewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: